Γενικές πληροφορίες

Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Χημείας στην Καβάλα σχεδιάστηκε αντίστοιχο με αυτά των καλυτέρων Πανεπιστημίων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Υπηρετεί με συνέπεια, σε έκταση και εμβάθυνση, όλες τις πειθαρχίες της Χημικής Επιστήμης. Είναι απαιτητικό, ανάλογο με τη δυσκολία που επιβάλλεται να έχει μία βασική θετική επιστήμη.

Συγχρόνως παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στην Επιστήμη του Πετρελαίου, δια μέσου της κατεύθυνσης στη «Χημεία και Τεχνολογία Πετρελαίου», 7ου και 8ου εξαμήνου. Το νέο Τμήμα Χημείας είναι διάδοχο του Τμήματος Μηχανικών Πετρελαίου με εμπειρία πλέον των 40 ετών τόσο στον upstream όσο και στον downstream τομέα του Πετρελαίου, γεγονός που διασφαλίζει στους αποφοίτους μας πρόσβαση σε μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερα αμειβόμενες αγορές εργασίας στον κόσμο.

Παράλληλα η κατεύθυνση στη «Χημεία και Τεχνολογία των Υλικών» συνδυάζει κατά τρόπο συνεκτικό τη Χημεία με την επιστήμη των υλικών και τις συναφείς πειθαρχίες της επιστήμης του Μηχανολόγου Μηχανικού και της κυκλικής οικονομίας μέχρι τη νανοχημεία και τα νανοϋλικά. Καινοτόμο στοιχείο της κατεύθυνσης είναι ότι προσφέρει καθετοποιημένη γνώση, από τη σύνθεση και τον χαρακτηρισμό των υλικών μέχρι την αντοχή και την 3Δ εκτύπωση αυτών, γεγονός που διασφαλίζει στους αποφοίτους μας πρόσβαση σε έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, με εξίσου υψηλή ανταπόκριση στην αγορά εργασίας.

 

Πρόγραμμα σπουδών

Οι πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του τμήματος: http://www.chem.ihu.gr/index.php/el/mathimata/courses

Μετάβαση στο πρόγραμμα σπουδών

Προσωπικό

Οι πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του τμήματος: http://www.chem.ihu.gr/index.php/el/personel

Μετάβαση στο Προσωπικό

Τοποθεσία-Εγκαταστάσεις

Η Καβάλα είναι ένας τέλειος φοιτητικός προορισμός. Είναι μαζεμένη όσο πρέπει και απλωμένη όσο χρειάζεται. Αμφιθεατρική, με μέτωπο στη θάλασσα. Δίπλα σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Ελλάδος, τη Θάσο. Αλλά και με χειμερινούς προορισμούς σε οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα. Τοποθεσίες natura και μοναδικές περιπατητικές διαδρομές (βήματα Αποστόλου Παύλου, αρχαία Εγνατία οδός).

Η πόλη προσφέρει ένα πλήθος από πολιτιστικές εκδηλώσεις, είναι συμμετοχική και ανοιχτή σε νέες προτάσεις. Κάθε γωνιά της είναι ένα tableau vivant άλλης εποχής. Μια περιήγηση στο χρόνο. Η έκπληξη παραμονεύει στα στενά και στις ανηφόρες της παλιάς πόλης, στις εντυπωσιακές καπναποθήκες και τα δείγματα λαμπρών εποχών. Αλλοτινή Μέκκα του καπνού με τους παλιούς κυβόλιθους αλλά και το λιμάνι με τους φοίνικες. Το φρούριο στο ψηλότερο σημείο της χερσονήσου, το τοξωτό υδραγωγείο στις Καμάρες, το Ιμαρέτ με τους ισλαμικούς κήπους είναι λίγα μόνο από τα πολλά σημεία αναφοράς στην πόλη της Καβάλας.

Το Τμήμα Χημείας στην Καβάλα έχει αξιόλογες ερευνητικές υποδομές μερικές των οποίων είναι μοναδικές στην Ελλάδα. Οι υφιστάμενοι εξοπλισμοί είναι της τάξεως των €15.000.000 και έχουν ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης άλλα €7.000.000 για την ολοκλήρωσή τους. Οι εξοπλισμοί υπάγονται στο θεσμοθετημένο εργαστήριο Ήφαιστος το οποίο είναι μεσαίας κλίμακας εργαστήριο (medium scale facility, hal.edu.gr) και το οποίο διοικείται από διεθνούς κύρους επιστήμονες.

Στοιχεία επικοινωνίας

ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αγ. Λουκάς, Καβάλα, 65404, Ελλάδα

Τηλ.: (+30) 2510 462143

Email: mdsec@teiemt.gr

Ιστοσελίδα τμήματος

Το τμήμα διαθέτει δική του ιστοσελίδα με αναλυτικές πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.chem.ihu.gr

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

Μεταπτυχιακές Σπουδές