Γενικές πληροφορίες

Το Τμήμα «Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε) προήλθε από την συνένωση των τμημάτων «Μηχανικών Πληροφορικής» και «Ηλεκτρονικών Μηχανικών» την άνοιξη του 2019 και θα υποδεχτεί πρωτοετείς φοιτητές το Σεπτέμβριο του 2019.

Οι εγκαταστάσεις του Τμήματος στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνουν 9 αίθουσες θεωρητικής διδασκαλίας, 2 αμφιθέατρα και 20 αίθουσες εργαστηρίων με σύγχρονο και κατάλληλο εξοπλισμό.

Το Τμήμα είναι άρτια στελεχωμένο καθώς το διδακτικό του προσωπικό αποτελείται από 31 μέλη ΔΕΠ και 6 μέλη ΕΔΙΠ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Η διάρκεια του πρώτου κύκλου σπουδών του Τμήματος έχει οριστεί σε δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα σύμφωνα με το ΦΕΚ 2657/1-7-2019/τ.Β και η εφαρμογή του αντίστοιχου Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών ορίζεται από το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

“Η φυσιογνωμία του Τμήματος εναρμονίζεται και εξυπηρετεί τις σύγχρονες, ραγδαία εξελισσόμενες τάσεις στις ευρύτερες επιστημονικές περιοχές της Πληροφορικής και της Ηλεκτρονικής Μηχανικής. Το προπτυχιακό και τα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών καθώς και η όλη επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα του Τμήματος στοχεύουν στην ενσωμάτωση της επιστήμης και της τεχνολογίας που αφορούν στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την εφαρμογή, τη διαχείριση, τη συντήρηση και την επέκταση/βελτίωση συστημάτων υλικού (hardware) και λογισμικού (software), είτε πρόκειται για αυτοτελή ηλεκτρονικά και υπολογιστικά συστήματα, είτε πρόκειται για επιμέρους δομικά στοιχεία ευρύτερων ηλεκτρονικών και υπολογιστικών συστημάτων ή/και ηλεκτρονικά και υπολογιστικά συστήματα ελεγχόμενου εξοπλισμού.

Ο απόφοιτος Μηχανικός Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, θα έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει, να ανταποκριθεί ως επαγγελματίας ή ερευνητής, να συμμετέχει ενεργά και να οδηγεί τις εξελίξεις σε νέες και μελλοντικές τεχνολογίες, εφαρμογές, συστήματα και υπηρεσίες όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things), το Απτικό Διαδίκτυο (Tactile Internet), την Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality), τη Διαχείριση μεγάλου όγκου Δεδομένων (Big Data), τα Ευφυή συστήματα Διαχείρισης και μεταφοράς Ενέργειας (Smart Grid), τη Ρομποτική, τα Αυτόνομα Οχήματα, τα Καθορισμένα από Λογισμικό Δίκτυα (Software Defined Networks), τα Νέας Γενιάς κοινωνικά και Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα (π.χ. 5G), τις τεχνολογίες Υπολογιστικής Νέφους, Ομίχλης και Άκρων (Cloud, Fog and Edge Computing), τις τεχνολογίες Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού (Mobile and Cloud Computing), τις νέες Ηλεκτρονικές τεχνολογίες της ιατρικής.”

* Απόσπασμα από την Έκθεση Τεκμηρίωσης Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας του Τμήματος

Αναλυτικές πληροφορίες για το σύνολο των δραστηριοτήτων του Τμήματος και για τα Προγράμματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι διαθέσιμες στον επίσημο δικτυακό τόπο του τμήματος.

Πρόγραμμα σπουδών

Οι πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του τμήματος: https://www.iee.ihu.gr/udg_courses/

Προσωπικό

Οι πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του τμήματος στις παρακάτω διευθύνσεις:

https://www.iee.ihu.gr/faculty_members/
https://www.iee.ihu.gr/edip/
https://www.iee.ihu.gr/support_staff/

Τοποθεσία – Εγκαταστάσεις

Οι πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του τμήματος στις παρακάτω διευθύνσεις:

https://www.iee.ihu.gr/infrastructure/
https://www.iee.ihu.gr/access/

Στοιχεία επικοινωνίας

Οι πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του τμήματος

Ιστοσελίδα τμήματος

Το τμήμα διαθέτει δική του ιστοσελίδα με αναλυτικές πληροφορίες στη διεύθυνση: https://www.iee.ihu.gr/