ENGINE – “Teaching online electronics, microcontrollers and programming in Higher Education”
Δράση Erasmus+ KA2: “Cooperation for innovation and the exchange of good practices KA226 – Partnerships for Digital Education Readiness”.

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ, ανακοινώνει ότι, η πρόταση με τίτλο ENGINE- “Teaching online electronics, microcontrollers and programming in Higher Education” του Εργαστηρίου “Προηγμένα Ηλεκτρονικά Συστήματα”, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Σαπουνίδη Θεοδόσιο κατατάχτηκε πρώτη (1η) για χρηματοδότηση στα πλαίσια της Δράσης “Call 2020
Round 1 KA2 “Cooperation for innovation and the exchange of good practices KA226 – Partnerships for Digital Education Readiness”, ανάμεσα σε 47 προτάσεις. Η πρόταση κατατέθηκε από το Πολυτεχνείο της Βαρσοβίας (Πολωνία) που έχει το ρόλο του συντονιστή.
Στην πρόταση από την πλευρά του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος συμμετέχουν ακόμα ο Καθηγητής κ. Καζακόπουλος Αριστοτέλης και ο Λέκτορας κ. Γιακουμής Άγγελος.
Στην πρόταση ENGINE συμμετέχουν 5 φορείς από 3 χώρες και αφορά στην δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, μικροελεγκτών και προγραμματισμού, το οποίο θα αξιοποιηθεί από Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την επιβολή υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω της πανδημίας covid-19. Η συμμετοχή του ΔΙΠΑΕ αφορά
στην δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού που σχετίζεται με μικροελεγκτές, καθώς το συγκεκριμένο διδακτικό αντικείμενο αναδεικνύει τον διεπιστημονικό χαρακτήρα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων.
Η έναρξη του προγράμματος (kick-off meeting) διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ στις 31/3/2021.