Springer – Έκδοση βιβλίου ‘Emerging Technologies and Pedagogies in the Curriculum’
με co-editor τον Καθ. Αύγουστο Τσινάκο, Τμήμα Πληροφορικής, ΔΙΠΑΕ

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκδοση από τον διεθνή εκδοτικό οίκο SPRINGER, του βιβλίου ‘Emerging Technologies and Pedagogies in the Curriculumμε co-editor τον Δρ. Αύγουστο Τσινάκο, Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Προηγμένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Κινητών Εφαρμογών (AETMA Lab)  του Τμήματος Πληροφορικής του ΔΙΠΑΕ. (https://www.springer.com/gp/book/9789811506178),

Το βιβλίο διερευνά τις τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα προγράμματα σπουδών για να καταστήσουν την εκπαίδευση «πιο έξυπνη» και πιο προσαρμοστική ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των σημερινών μαθητών/φοιτητών.

Η κύρια έμφαση βασίζεται στη θεωρία και τις βέλτιστες πρακτικές ενσωμάτωσης αναδυόμενων τεχνολογιών στα προγράμματα σπουδών, ώστε να εκπαιδεύσουν τους μαθητές/φοιτητές τον 21ο αιώνα. Το βιβλίο παρέχει πολύτιμες γνώσεις για το μέλλον της εκπαίδευσης και εξετάζει ποιες παιδαγωγικές είναι οι πλέον κατάλληλες για την ενσωμάτωση των αναδυόμενων τεχνολογιών. Θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς και τα ενδιαφερόμενα μέρη να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν προγράμματα σπουδών που θα προετοιμάσουν αποτελεσματικά τους εκπαιδευόμενους για τις προκλήσεις του αύριο.

Φωτογραφία από την παράδοση του βιβλίου στον κ. Παντελή Πετμεζά, Πρόξενο του Καναδά στην Θεσσαλονίκη (31/01/2020)[Καθ. Αθανάσιος Καΐσης, Πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος |Καθ. Mohamed Ally, Athabasca University Canada (editor) | κ. Παντελής Πετμεζάς,  Πρόξενος του Καναδά  στη Θεσ/νίκη |Καθ. Αύγουστος Τσινάκος, Τμήμα Πληροφορικής Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (editor)]

Άλλα βιβλία του Καθ. Τσινάκου: Mobile and Ubiquitous Learning An International Handbook (2018), Global Mobile Learning Implementations and Trends (2014), Increasing Access through Mobile Learning (2014).