Εκπλήξεις & Δράσεις «Φιλοξενίας» στο Τριήμερο των Εκδηλώσεων του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & Τουρισμού στην 40η Διεθνή Έκθεση Philoxenia

Εκπλήξεις & Δράσεις «Φιλοξενίας» στο Τριήμερο των Εκδηλώσεων του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & Τουρισμού στην 40η Διεθνή Έκθεση Philoxenia

Παρουσία εκπροσώπων από τον Ακαδημαϊκό, τον Επιχειρηματικό κόσμο και της Πολιτείας έπεσε την Κυριακή 16.11.2025 η αυλαία των δράσεων και εκδηλώσεων, που διοργάνωσε και συντόνισε το Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, στο πλαίσιο της 40ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

«Θεσμό» για την Έκθεση αποτελεί πλέον η πολυαναμενόμενη ημερίδα που κάθε χρόνο διοργανώνει το Τμήμα, όπου μια έκπληξη περίμενε τους/τις συμμετέχοντες/ουσες, σχετική με τον τίτλο της εκδήλωσης: «Beer Tourism! Ζυθοτουρισμός στην Ελλάδα & Διεθνώς». Μια μοναδική γευστική εμπειρία έζησαν οι παρευρισκόμενοι/ες χάρη στις δύο (2) διαφορετικές συλλεκτικές μπίρες που εμφιαλώθηκαν φέροντας ετικέτα “OMMT Philoxenia Event 2025” με το επίσημο λογότυπο του Τμήματος και παρασκευάστηκαν ειδικά για την εκδήλωση με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (την οποία εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Τομεάρχης Επαγγελματικών Φορέων, κ. Ι.Κουφίδης απευθύνοντας χαιρετισμό).

Η ημερίδα έλαβε χώρα την 1η ημέρα της έκθεσης (Παρασκευή 14.11.2025) σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού & Διοίκησης Υπηρεσιών «TourLab»  και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών από την ευρύτερη πανεπιστημιακή, επιχειρηματική και πολιτική ζωή της χώρας. Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς, την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος του Τμήματος, Αναπλ.Καθηγητής Δρ.Π.Κασσιανίδης. Στο πάνελ των ομιλητών που οργάνωσε και συντόνισε ο Καθηγητής Δρ.Γ.Σκούφας συμμετείχαν οι κ.κ. Γ.Αλεξάκης [Ιδιοκτήτης – Ζυθοποιός HOPPY PUB & 3 BROTHERS], Α.Κανιατσάκης [Ιδιοκτήτης Πρότυπης Μικροζυθοποιίας Θεσσαλονίκης SKNIPA], Β. Τσερκέζης [Συνιδρυτής – Zυθοποιός UTOPIA] και Β.Φάκας [Ιδιοκτήτης – Ζυθοποιός MARMITA] μεταφέροντας στο κοινό την τεχνογνωσία τους γύρω από μια συζήτηση για συμβολή των ζυθοποιείων στην ανάπτυξη του τουρισμού σε ελληνικούς και διεθνείς προορισμούς.

Το Σάββατο 15.11.2025, στο Open Stage του περιπτέρου 10, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Δράσεις Προβολής Μακεδονικής Κουζίνας», η οποία διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συνεργασία του Τμήματος. Η εκδήλωση ανέδειξε, μέσα από ζωντανές παρουσιάσεις και γευστικές δημιουργίες, την καθοριστική συμβολή της Μακεδονικής Κουζίνας ως αναπόσπαστου στοιχείου της πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομίας και πρεσβευτή του ελληνικού τουρισμού.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο επίκεντρο της Διεθνούς Έκθεσης βρέθηκε το stand του Τμήματος (περίπτερο 13). Υπό τους ήχους του European School Radio που εξέπεμπε από τον χώρο, με φόντο τις συνεργασίες του Τμήματος, προωθητικό υλικό για τα προγράμματα σπουδών, τα Εργαστήρια και τα Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά του Τμήματος, καθώς και συζητήσεις για τη Νο.1 θέση του Τμήματος στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (σε αριθμό εισακτέων, πρώτων προτιμήσεων υποψηφίων και με βαθμολογία «άριστα» από την Εθνική Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης – ΕΘΑΑΕ), οι επισκέπτες έζησαν την πραγματική “Philoxenia” με έναν ξεχωριστό τρόπο και ανανέωσαν το ραντεβού για την 41η Philoxenia 2026!