Στις εγκαταστάσεις του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο Κιλκίς ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, στο Κιλκίς, επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τον Υπουργό υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους της Σχολής, ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε., Καθηγητής κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος.  Ο κ. Πιερρακάκης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος και συνομίλησε με τα μέλη ΔΕΠ του ακαδημαϊκού ιδρύματος, το προσωπικό και τα μέλη του συλλόγου φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος. Στην ξενάγηση και στην ενημέρωση που ακολούθησε παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς, οι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου, μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, καθώς και φορείς της πόλης του Κιλκίς.

Ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. κατά τη συνομιλία του με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επεσήμανε ότι βασικός στόχος της νέας Πρυτανικής Αρχής είναι η ενδυνάμωση των περιφερειακών Τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, η διασύνδεσή τους με την επιχειρηματικότητα και η αξιοποίηση του κοινωνικού κεφαλαίου των περιοχών όπου εκτείνεται το Πανεπιστήμιο. Ο κ. Αγγελόπουλος παρουσίασε στον κ. Πιερρακάκη το σχέδιο ανάπτυξης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και ειδικότερα, του κόμβου του Κιλκίς μέσω της δημιουργίας παράλληλου Προγράμματος Σπουδών, απόλυτα συναφές με τον επιστημονικό προσανατολισμό του Τμήματος και της Σχολής.

Από την πλευρά του ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα είναι αρωγός του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Εξέφρασε την ικανοποίησή του από την επίσκεψή του στους χώρους του Πανεπιστημίου στο Κιλκίς και επεσήμανε πως ήδη έχουν προχωρήσει δράσεις ενίσχυσης του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τονίζοντας παράλληλα τη στενή και αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του υπουργείου και της νέας Πρυτανικής Αρχής.