ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ «STATISTA»

Η Διεύθυνση Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) σας ενημερώνει ότι εκ μέρους του ΣΕΑΒ παρέχεται περίοδος δωρεάν δοκιμαστικής πρόσβασης στη βάση δεδομένων “STATISTA”. Η πρόσβαση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι 13-12-2023. Ακολουθεί μία περιγραφή της βάσης καθώς και οι τρόποι πρόσβασης:

Statista  Campus License
Η Statista είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στατιστικών και δεδομένων αγοράς στον κόσμο, δημοφιλής επειδή ταιριάζει τόσο καλά στον σημερινό τρόπο εργασίας. Μπορείτε να φανταστείτε μια μηχανή αναζήτησης που φτάνει μόνο σε έγκυρες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, της οποίας την κλίμακα και την εμφάνιση μπορείτε να προσαρμόσετε σε πολλές περιπτώσεις και να εφαρμόσετε στη ροή εργασίας σας με μερικά κλικ. Όλο το περιεχόμενο εμφανίζεται με περιεκτικό τρόπο και η πλατφόρμα επιτρέπει μια διαισθητική πλοήγηση για να επικεντρωθείτε στην έρευνά σας. Η Statista επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια στατιστικά στοιχεία, reports, forecasts & surveys, topic pages και infographics και τη δική μας έρευνα για 80.000 θέματα από περισσότερες από 22.500 πηγές. Κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου όλα τα μέλη έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε :

  • Statistics
  • Reports
  • Forecasts & Surveys
  • Topic Pages
  • Market Insights
  • Company Insights
  • Consumer insights
  • Company Insights & Consumer insights είναι add-on modules, τα οποία μπορούν να συμπεριληφθούν στο Campus License

Επιπρόσθετα, παρακάτω θα βρείτε δύο tutorials σχετικά με την Statista (Statista’s YouTube channel): Data Sources and citation for Academia   και  Get started with Statista

ΠΡΟΣΒΑΣΗ-Access on Campus (IP based)
Tα μέλη του ΔΙΠΑΕ μπορούν να μπαίνουν απλά στο www.statista.com ενώ είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο του πανεπιστημίου ( χωρίς να δημιουργήσουν προσωπικό λογαριασμό (free basic account) ή να συνδεθούν σε αυτόν σε περίπτωση που έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν).
Όταν εισέλθετε στην πλατφόρμα της Statista θα πρέπει να βλέπετε το ακόλουθο μήνυμα καλοσωρίσματος δίπλα από το λογότυπο της Statista: Welcome to Statista , “University Name”! Free 60-day trial. Free access until 13.12.23, αυτό σηματοδοτεί πως έχετε συνδεθεί στο trial επιτυχώς.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο των Ηλεκτρονικών Πηγών του ΣΕΑΒ, 2310998210, support@heal-link.gr.