ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΪΣΗΣ: Ο ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΚΕΡΑΜΕΥΣ

Ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Αθ. Καΐσης μίλησε για τον Κωνσταντίνο Κεραμέα – «Υπήρξε διαπρεπής νομικός της θεωρίας και πράξης»

Με αφορμή τον θάνατο του ομότιμου καθηγητή Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών Κωνσταντίνου Κεραμέως (φωτογραφία), ο πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αθανάσιος Καΐσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Κεραμεύς υπήρξε διαπρεπής νομικός της θεωρίας και της πράξης.

Κατείχε σε μεγάλο βάθος, πέρα από την πολιτική δικονομία, το ευρωπαϊκό και διεθνές δικονομικό δίκαιο, το αστικό δίκαιο, το ιδιωτικό διεθνές δίκαιο, το συγκριτικό δίκαιο, καθώς και άλλους δικαιϊκούς κλάδους.

Σαγηνευτικός δάσκαλος δίδαξε σε κατάμεστα αμφιθέατρα στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη και Αθήνα) και σε πολλές Νομικές Σχολές της αλλοδαπής.

Το πλουσιότατο συγγραφικό του έργο, γραμμένο στα ελληνικά, στα γερμανικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά, καθοδήγησε τη σκέψη και τη μέθοδο πλείστων όσων Ελλήνων και ξένων νομικών.

Η επιστημονική επίδραση του στη νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων είναι αδιαμφισβήτητη.

Υπήρξε ένας από τους λίγους Έλληνες νομικούς, η επιστημονική αξία των οποίων ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας και αναγνωρίζεται διεθνώς στο χώρο του ηπειρωτικού, αλλά και του αγγλοσαξονικού και του αμερικανικού δικαίου.

Προσωπικά παραμένω ο εν πολλοίς οφειλέτης του μεγάλου Δασκάλου μου.

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την εκδημία του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Πηγή: https://www.voria.gr/article/athanasios-kaisis-odiaprepis-kathigitis-konstantinos-d-keramefs