Τελετή αναγόρευσης διδάκτορα Παρασκευά Κουκάρα

Δρ. Παρασκευάς Κουκάρας

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, στις 24 Νοεμβρίου 2021, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του και παρουσία του αντιπρόεδρου της ΔΕ του ΔΙΠΑΕ κ. Σ. Αγγελοπουλου προέβη στην αναγόρευση του Παρασκευά Κουκάρα ως πρώτου διδάκτορα του Τμήματος. Ο Δρ. Κουκάρας με επιβλέποντα τον πρόεδρο του τμήματος Αν. Καθ. Χρήστο Τζώρτζη, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις 12 Οκτωβρίου 2021 μετά από επιτυχή δημόσια υποστήριξη και εξέταση της διδακτορικής του διατριβής, με τίτλο «Διεπιστημονικές μέθοδοι ανάλυσης δεδομένων με χρήση μηχανικής μάθησης για βελτιωμένη εξαγωγή γνώσης». Η επταμελής επιτροπής που εξέτασε τη διδακτορική διατριβή ήταν ομόφωνη υπέρ της παραδοχής της, με βαθμό «Άριστα». Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών ο Δρ. Κουκάρας συμμετείχε σε διάφορες διδακτικές και ερευνητικές δραστηριότητες και δημοσίευσε την ερευνητική του συνεισφορά σε 6 διακεκριμένα διεθνή περιοδικά καθώς και συνέδρια και κεφάλαια βιβλίων.

Μετά την απαγγελία του όρκου της Σχολής από τον Δρ. Π. Κουκάρα, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕ δήλωσε:

Αντιπρόεδρος της ΔΕ, Καθ. Σ. Αγγελόπουλος, Δρ. Παρασκευάς Κουκάρας, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης και Τεχνολογίας Αν. Καθ. Χ. Τζώρτζης

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η συμμετοχή μου στην αναγόρευση του κ. Κουκάρα, ως πρώτου απόφοιτου του διδακτορικού προγράμματος σπουδών, του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας με τις επιτυχημένες δράσεις εξωστρέφειας που αναπτύσσει, συμβάλλει ουσιαστικά στην μετεξέλιξη του ΔΙΠΑΕ σε Διεθνές Κέντρο Αριστείας στην Εκπαίδευση και την Έρευνα».

O κοσμήτορας της Σχολής Αν. Καθ. Χ. Τζώρτζης ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο της ΔΕ για την πολύπλευρη στήριξη και ευχήθηκε στο Δρ. Κουκαρα κάθε επιτυχία και να συνεχίσει να ναι πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας για το Τμήμα.