Γενικές πληροφορίες

Αποστολή του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας είναι, διαθέτοντας ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών να μορφώσει, να εκπαιδεύσει και να παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια στους φοιτητές του ώστε μετά την αποφοίτηση να μπορούν να εξελιχθούν σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών για το σχεδιασμό, υλοποίηση και έλεγχο των επιχειρησιακών λειτουργιών, οι οποίες εμπίπτουν στη Διοίκηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics. Οι λειτουργίες αυτές διατρέχουν όλη την πορεία μετασχηματισμού των πρώτων υλών, οι οποίες λαμβάνονται από τους προμηθευτές, σε έτοιμα προϊόντα, τα οποία προσφέρονται στους πελάτες και ενδεικτικά περιλαμβάνουν τις προμήθειες, διακίνηση υλικών, διαχείριση αποθεμάτων, επεξεργασία παραγγελιών, αποθήκευση, συσκευασία, μεταφορές, ανταλλακτικά και επισκευές, εξυπηρέτηση πελατών, αντιμετώπιση επιστρεφόμενων προϊόντων, ανακύκλωση και αποκομιδή απορριμμάτων, κ.α. Η Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας επεκτείνεται πέρα από την επιχείρηση, περιλαμβάνοντας τη διαχείριση όλων των ροών ενός καναλιού εφοδιασμού, από τον προμηθευτή έως τον τελικό καταναλωτή. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνει το συντονισμό και τη συνεργασία με όλους τους εταίρους του καναλιού εφοδιασμού, πού μπορεί να είναι προμηθευτές πρώτων υλών, μεταφορείς, παραγωγοί/κατασκευαστές, κέντρα διανομής, χονδρέμποροι, λιανέμποροι και φυσικά καταναλωτές. Η Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας ενοποιεί και ολοκληρώνει το σχεδιασμό, τις προμήθειες, την παραγωγή, την αποθήκευση, τη μεταφορά και τις πωλήσεις τόσο μέσα στις επιχειρήσεις όσο και μεταξύ αυτών και αφορά κάθε είδους προϊόν ή υπηρεσία όπως τρόφιμα, νερό, φαρμακευτικό υλικό, πετρέλαιο, κ.α. Συνεπώς, αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής όλων των ανθρώπων.

Διδάσκονται ως υποχρεωτικά μαθήματα πολλά μαθήματα που ίσως να εισήχθησαν για πρώτη φορά στην Ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως τα μαθήματα για τα πληροφοριακά συστήματα επιχειρησιακών πόρων, (ERP), τη διαχείριση πελατειακών σχέσεων (CRM), τα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών (GIS), την οργάνωση και διαχείριση αποθηκών (WMS), καθώς επίσης και μαθήματα με πολύ σύγχρονο και δυναμικό γνωστικό αντικείμενο π.χ. Αντίστροφες και Πράσινες Εφοδιαστικές Αλυσίδες.

Κατά την τελευταία πενταετία το Τμήμα έχει συμμετάσχει είτε ως επικεφαλής εταίρος είτε ως εταίρος σε πλήθος ερευνητικών έργων, αναπτύσσοντας κατά αυτό τον τρόπο πολυάριθμες και ιδιαίτερα σημαντικές συνεργασίες με διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού όπως επίσης και με και κοινωνικούς φορείς.

Τοποθεσία-Εγκαταστάσεις

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Κατερίνης βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων από το κέντρο της Κατερίνης, καλύπτουν 4.000τ.μ και περιλαμβάνουν:

  • 4 Εργαστήρια Η/Υ – Πληροφοριακών Συστημάτων
  • 2 Εργαστήρια Τεχνολογίας και Ποιοτικού Ελέγχου
  • 1 Εργαστήριο Διαχείρισης Αποθήκης και Αποθεμάτων
  • 2 Αμφιθέατρα
  • 4 Αίθουσες Διδασκαλίας
  • Βιβλιοθήκη με 2.200 τίτλους και 4.500 τόμους εξειδικευμένων βιβλίων και περιοδικών.
  • Κυλικείο , γραφεία καθηγητών, γραμματείας και Γραφείο Διασύνδεσης
  • Φοιτητικό εστιατόριο για δωρεάν σίτιση των φοιτητών.

Στοιχεία επικοινωνίας

Ταχυδρομική διεύθυνση : Κανελλοπούλου 2, 60100, Κατερίνη
ΤΗΛ: +30 23510.20940
ΦΑΞ: +30 23510.47860
Email: logistics@teicm.gr

Ιστοσελίδα τμήματος

Προσωρινά διατίθεται η ιστοσελίδα  πριν από την ένταξη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.