Ο Επιστήμονας Τεχνολόγος Τροφίμων στην Ελληνική & Διεθνή Πραγματικότητα, Επαγγελματικές Προοπτικές, Επιλογές & Κατευθύνσεις

Η ημερίδα με τίτλο «Ο Επιστήμονας Τεχνολόγος Τροφίμων στην Ελληνική & Διεθνή Πραγματικότητα, Επαγγελματικές Προοπτικές, Επιλογές & Κατευθύνσεις», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 150 άτομα, συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων και την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (Π.Ε.Τ.Ε.Τ.) και είχε ως στόχο να ενημερώσει του φοιτητές του τμήματος σχετικά με τις επαγγελματικές του προοπτικές και επιλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Κατά την έναρξη της ημερίδας ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων κος Αθανάσιος Γούλας καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους ενημέρωσε σχετικά με τη θεματολογία και το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Επίσης, κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό:

  • Ο Καθηγητής κος Σταμάτιος Αγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος Έρευνας & Διά Βίου Εκπαίδευσης, Δι.Πα.Ε.
  • Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Ελένη Καλογιάννη, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Δι.Πα.Ε.
  • Ο κος Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Ε.Τ

Κατά την έναρξη των παρουσιάσεων ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων κος Δημήτριος Πετρίδης παρουσίασε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του τμήματος. Στη συνέχεια έλαβαν χώρα παρουσιάσεις που αφορούσαν τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης. Αναλυτικότερα οκτώ τεχνολόγοι τροφίμων που απασχολούνται ως στελέχη στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ή ή ασχολούνται με το επιχειρήν στον κλάδο των τροφίμων περιέγραψαν την επαγγελματική τους πορεία και εμπειρία έδωσαν συμβουλές στους φοιτητές και ανέπτυξαν τις προοπτικές που δίνονται στους αποφοίτους του τμήματος. Οι ομιλητές της ημερίδας ήταν οι παρακάτω:

  • Ο κος Σμαρνάκης Ιωάννης, Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Ε.Τ, Διευθυντής Εργοστασίου και R&D, Λάδβας Α.Ε.
  • Κα Γαβριηλίδου Μαρία, Επιθεωρήτρια Ελέγχων Επιχειρήσεων, ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας
  • Κος Ορεστίδης Μιχάλης, Σύμβουλος Καινοτομίας & Αναπτύξης Εκπαιδευτής Προσωπικού και Επιθεωρητής του ΕΦΕΤ
  • Κος Βογιάννου Χρήστος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PROVIL Α.Ε., Γενικός Διευθυντής της KAMPOUS HELLENIC HERBS IKE και της DIRECT SALES IKE
  • Κος Κοκονάς Κωσταντίνος, Διευθυντής Ποιότητας Galaxy A.
  • Κα Σακαρέλη Έλενα, Πρόεδρος περιφερειακού τμήματος ΠΕΤΕΤ Βορείου Ελλάδος, Υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου & διαχείρισης ποιότητας εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
  • Κος Ζωγράφος Βασίλης, Προϊστάμενος παραγωγής ΜΠΙΣΚΟΤΟΠΟΙΪΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕ.

Στο τέλος της ημερίδας έλαβε χώρα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές, επιλογές και κατευθύνσεις του επιστήμονα τεχνολόγου τροφίμων στην Ελλάδα και διεθνώς.