Φόρτωση Εκδηλώσεις

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδoς διοργανώνει εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον κύριο Δημήτριο Λακασά και θέμα «4η Βιομηχανική Επανάσταση» την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022, ώρα 17.00, στο Αμφιθέατρο 4 του Τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών.

Η εκδήλωση εντάσσεται σε ένα κύκλο ομιλιών, δράσεων και ημερίδων που διοργανώνει κάθε χρόνο το συγκεκριμένο Τμήμα με διακεκριμένους ομιλητές από το χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας με σκοπό την παροχή ποιοτικότερης εκπαίδευσης στους φοιτητές και της φοιτήτριες του, καθώς και την αύξηση της εξωστρέφειας του προς τους κοινωνικούς φορείς και τις επιχειρήσεις.

Η ομιλία του κυρίου Λακασά θα επικεντρωθεί στην4η βιομηχανική επανάσταση που συντελείται στις μέρες μας μέσα απότην αλματώδη τεχνολογική πρόοδο και την ολοένα και αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου και της τεχνητής νοημοσύνης. Αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στην καθημερινότητα του ανθρώπου, αλλά και στην ίδια την ταυτότητά του, τις κοινωνικές σχέσεις, τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, ακόμα και στις γεωπολιτικές ισορροπίες. Όπως θα τονίσει ο ομιλητής, η έγκαιρη αναγνώριση και προσαρμογή των επιχειρήσεων, της κοινωνίας και των πολιτών στις επικείμενες αλλαγές και προκλήσεις, αλλά και η σοφή διαχείριση της γνώσης αποτελούν αναγκαιότητες για μια νέα εποχή επικεντρωμένη στον άνθρωπο, και όχι στις μηχανές.

Ο κύριος Λακασάς είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας συστημάτων ασφαλείας OlympiaElectronics και συγγραφέας του πολύ επιτυχημένου βιβλίου «Άνθρωπος 4.0: Για μια σοφή διαχείριση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης». Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο κύριος Δημήτριος Γούλιας, επιμελητής έκδοσης του συγκεκριμένου βιβλίου.

Go to Top