Δωρεάν Δοκιμαστική Πρόσβαση στη Βάση Δεδομένων GALE RESEARCH COMPLETE για την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία INTEROPTICS σε συνεργασία με την εταιρεία Gale – A Cengage Company προσφέρει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, όπως και σε άλλα πανεπιστήμια που το επιθυμούν, πρόγραμμα για 5μηνη δωρεάν πρόσβαση με απεριόριστη χρήση από όλες τις πανεπιστημιουπόλεις, στη βάση δεδομένων Gale Research Complete, από 22/07/20022 έως 31-12-2022, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://link.gale.com/apps/menu/grc?u=ihu

H Gale Research Complete παρέχει συνδρομητική πρόσβαση σε μια ποικιλία πολυεπιστημονικών βάσεων δεδομένων κατάλληλων για όλα τα επίπεδα έρευνας. Είναι το μεγαλύτερο πακέτο πρωτογενών και δευτερογενών πηγών, που διατίθενται στις Βιβλιοθήκες και καλύπτει σχεδόν κάθε ερευνητικό τομέα και κλάδο από τη Λογοτεχνία έως τις Επιχειρηματικές και Διοικητικές Σπουδές, την Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις, την Επιστήμη και Τεχνολογία.

Συμπεριλαμβάνει πρόσβαση σε:

  • τίτλους όπως το «The Economist» χωρίς εμπάργκο,
  • όλους τους οδηγούς αναφοράς του Gale, όπως το «The International Directory of Company Histories»,
  • 2+ εκατομμύρια αντικείμενα λογοτεχνικής κριτικής και λογοτεχνικά έργα πλήρους κειμένου
  • περισσότερες από 13,5 εκατομμύρια σελίδες πρωτογενών πηγών

Οι προγραμματισμένες προσθήκες στη βάση Gale Research Complete πριν από το τέλος του 2022 περιλαμβάνουν την προσθήκη α) του Business Insights: Global – μια βάση δεδομένων που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους φοιτητές επιχειρήσεων ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη διεθνή αγορά και να προσφέρει έγκυρη επιχειρηματική ευφυΐα, όπως μελέτες περιπτώσεων, αναλυτικά εργαλεία, στατιστικά δεδομένα κ.λπ. και  β) του Informe Academico – μια βάση δεδομένων που παρέχει πρόσβαση σε επιστημονικά περιοδικά και περιοδικά στην ισπανική και την πορτογαλική γλώσσα πλήρους κειμένου και σχετικά με τη Λατινική Αμερική.

Η πρόσβαση στη βάση Gale Research Complete επιτυγχάνεται μέσω αναγνώρισης των IP διευθύνσεων του Πανεπιστημίου. Για την απομακρυσμένη πρόσβαση απαιτείται και η εγκατάσταση VPN.

Σας ενημερώνουμε ότι στις αρχές Οκτωβρίου 2022 θα διοργανωθεί παρουσίαση και επίδειξη χρήσης της βάσης προς τα πανεπιστήμια, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.