Springer – Έκδοση βιβλίου ‘Chaos and Complex Systems’
Πρακτικά του‘’5th International Interdisciplinary Chaos Symposium on Chaos and Complex Systems (CCS2019)’’
με co-editor τον Δρ. Σταύρο Σταυρινίδη, Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας, ΔΙΠΑΕ

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκδοση από τον διεθνή εκδοτικό οίκο SPRINGER, τόμου πρακτικών του5th International Interdisciplinary Chaos Symposium on Chaos and Complex Systems (CCS)” (https://www.springer.com/gp/book/9783030354404). Ο τόμος με co-editor τον Δρ. Σταύρο Σταυρινίδη (Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας – ΔΙΠΑΕ) περιλαμβάνει επιλεγμένες εργασίες που παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του συνεδρίου.

Το συνέδριο διοργανώθηκε για 5η φορά από τον Δρ. Σταύρο Σταυρινίδη (GeneralChair) σε συνεργασία με τον Καθ. M. Ozer (Istanbul Kultur University) στην πόλη της Αττάλειας.

Το πεδίο εφαρμογής του τελευταίου Συμποσίου (CCS2019) εμπλουτίστηκε περαιτέρω με σύγχρονα, διεπιστημονικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των: θεμελιωδών αρχών της μη γραμμικής δυναμικής, των δικτύων, των κυκλωμάτων, των συστημάτων, της βιολογίας, της εξέλιξης και της οικολογίας, των fractal και του σχηματισμού μοτίβων, της μη γραμμικής ανάλυσης χρονοσειρών, των νευρωνικών δικτύων, των μοντέλων φυσικής σε κοινωνικά συστήματα και της οικονο-φυσικής, της πολυπλοκότητας στη διοίκηση και το managementκ.α.

Στο CCS2019 ( www.ccs2019.org ), οι συμμετέχοντες από την Ε.Ε., τις Η.Π.Α., τον Καναδά καθώς και την Ασία, επιστήμονες, μηχανικοί, οικονομολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες, δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον  φόρουμ ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων σχετικά με τις τελευταίες γνώσεις και ευρήματα, στους τομείς της πολυπλοκότητας, της μη γραμμικής δυναμικής και της θεωρίας του χάους, καθώς και των διεπιστημονικών εφαρμογών τους.